<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=24670133075965709&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Home / Inspiratie / Kennis / Boost Je Branding Deze Black Friday en Cyber Monday: 6 Onmisbare Strategieën

Boost Je Branding Deze Black Friday en Cyber Monday: 6 Onmisbare Strategieën

Black Friday en Cyber Monday zijn de hoogtepunten voor elke retailer en horecaondernemer. Wil je dat jouw merk zich onderscheidt van de massa? Volg dan deze 6 stappen om je branding en marketing naar een hoger niveau te tillen en te zorgen voor recordverkopen!

 

1. Start Vroeg met Teasen

Begin ruim voor Black Friday met het teasen van je aanbiedingen. Grote merken zoals Amazon en Zara benutten Black Friday door exclusieve aanbiedingen te creëren die slechts tijdelijk beschikbaar zijn, wat een gevoel van urgentie creëert. Overweeg om speciale menu's of producten te introduceren die alleen tijdens Black Friday of Cyber Monday beschikbaar zijn. 

 

2. Maak Speciale ‘Black Friday’-Branded Producten

Grote merken zoals Amazon en Walmart gebruiken vaak speciaal ontworpen Black Friday-producten om het winkelen leuker en memorabeler te maken. Voor horeca kun je denken aan speciale menu-items of cocktails in combinatie met bedrukte disposables, en voor retail aan limited edition producten. Gebruik daarnaast ook bedrukte verpakkingen en producten in je winkel of restaurant die klanten nieuwsgierig maken naar wat komen gaat. Denk aan tafelkaarten, placemats, en zelfs de verpakking van je producten die hints geven over de komende deals. 

 

3. Lanceer een Multi-Channel Marketingcampagne

Zorg ervoor dat je online aanwezigheid en fysieke locatie naadloos op elkaar aansluiten. Gebruik dezelfde thema's en kleurenschema's zowel in je winkel als op je website. Dit creëert een uniforme merkervaring die klanten niet zullen vergeten. 

Apple en Nike zijn meesters in het gebruik van multi-channel marketing. Zet een campagne op die sociale media, e-mails en je website omvat, met heldere call-to-actions en link naar exclusieve deals. Maak gebruik van retargeting-advertenties om bezoekers die eerder interesse hebben getoond, terug naar je site te halen. Gebruik bijvoorbeeld sociale media om speciale "alleen vandaag" aanbiedingen te promoten.

Inspiratie nodig? Kijk naar Nike, die vaak exclusieve drops en kortingen aanbiedt via hun sociale kanalen. Zorg ervoor dat je volgers actief betrokken zijn door ze te vragen zich in te schrijven voor updates of deel te nemen aan wedstrijden.

 

4. Organiseer een Countdown Evenement

Bouw opwinding op met een countdown tot de grote dag. Apple gebruikt countdowns effectief om spanning op te bouwen. Je kunt dit zowel online doen via sociale media als offline in je winkel of restaurant met aftelklokken die groot zijn afgebeeld.

  

5. Creëer Een Gepersonaliseerde Omnichannel Klantenservice Ervaring

Zorg dat je klantenservice op alle kanalen top is, van Instagram tot aan de winkelvloer. Grote merken zoals Zara zorgen ervoor dat klanten altijd hulp kunnen krijgen, hoe ze ook shoppen. Bied extra ondersteuning op piekdagen en train je personeel om efficiënt en vriendelijk te zijn.

Starbucks personaliseert de klantbeleving uitstekend met hun gepersonaliseerde aanbiedingen. Segmenteer je klantendatabase en stuur gepersonaliseerde e-mails met aanbiedingen die aansluiten bij eerdere aankopen of voorkeuren. Zorg ervoor dat je branding consistent is over alle kanalen.

Zorg er ook voor dat je website en mobiele app klaar zijn voor een toename in verkeer. Grote merken zoals Best Buy zorgen dat hun websites snel en gebruikersvriendelijk zijn, met duidelijke navigatie en beveiligde betalingsopties. Overweeg extra klantensupport in te zetten om vragen snel te kunnen beantwoorden.

 

6. Analyseer en Pas Aan

Leer van wat goed en minder goed gaat tijdens Black Friday en Cyber Monday. Gebruik deze gegevens om je strategieën bij te stellen voor toekomstige evenementen. Grote merken zoals Best Buy gebruiken realtime data om aanbiedingen aan te passen en de klantbetrokkenheid te maximaliseren.

 

Black Friday en Cyber Monday zijn perfecte momenten om je merk te laten schitteren. Met de juiste voorbereiding, unieke branding en klantgerichte marketingstrategieën, kun je deze dagen optimaal benutten om je verkoop te boosten en je klantenbestand uit te breiden. Gebruik deze tips om je onderneming te onderscheiden en succes te behalen!